PROJEKTEK

Projekt partner neve:                                    Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület

Projekt rövid címe:                                        BEST BY DOING: Ho.Re.Ca. skills development in Wellness Facilities (Röv./hiv.: BBD)

Projekt száma:                                               2017-1-HU01-KA202-036034

Támogatási összeg:                                       210 779,00 EURO (teljes költségvetés)

Támogatás mértéke:                                      100% vissza nem térítendő

Megvalósítás:                                                2017. szeptember 01 – 2019. december 31.

A projektben résztvevő szervezetek:

  1. Termál-Egészségipari Klaszter Egyesület (vezető partner)
  2. Confesercenti Regionale Veneto (olasz)
  3. MARCO POLO G.E.I.E. (olasz)
  4. ASSOCIAZIONE LEPIDO ROCCO (olasz)
  5. Senior Europa (K-veloce I+D+i) (spanyol)
  6. ECONOMIC INSTITUTE MARIBOR (szlovén)

 

A projekt lényege:

  • innovációs együttműködés
  • jó gyakorlatok cseréje
  • stratégiai együttműködés

 

Szükségletek, amelyeket a projekt kielégít:

-          A gyakorlati alapú képzés annak ellenére sem elterjedt Európában, hogy nyilvánvalóan eredményesebb, mint a frontális oktatás. A projekt által érintett országokban a WBL (Work Based Learning) – gyakorlati alapú oktatás nem elterjedt, de része a nemzeti stratégiának, ezért fontos fejleszteni mind az intézményeket, mind pedig a diákok és oktatók oldaláról, továbbá szorgalmazni a személyre szabott képzések fontosságát.

-          A projekt keretében az egyik kiemelt feladat az együttműködés javítása, a szakképző intézmények, a munkaadók (munkáltatók) és a diákok között a folyamatos információcsere és a folyamatos párbeszéd alapján.

-          A diákok alkalmazhatóságának javítása a WBL és a külföldi tapasztalatszerzés kombinálásával, amely még mindig gyerekcipőben jár Európában. Ehhez kapcsolódva a WBL képzések tananyagának fejlesztése a VET intézményekben az intelligens és megbízható oktatási segédanyagok kidolgozása.

-          A piaci rés abból keletkezik, hogy a VET végzettségűek elméleti és gyakorlati tudása nem felel meg a munkaerőpiac követelményeinek.

 

A projekt céljai:

-          Tartalomalapú új gyakorlat kialakítása a WBL technikák terén

-          Szakképzéssel, a gyakorlatalapú szakképzéssel kapcsolatos mobilitási lehetőségek nyújtása

-          Cégek, iskolák és diákok kapcsolatának reformja

 

Összefoglalva: Az „Education and Training 2020” stratégia alapján a BEST BY DOING célkitűzései a következők votlak:

1.         Hatékonyan felkészíteni a szakgimnáziumi tanulókat a munkaerőpiac kihívásaira, lehetőséget nyújtani a nemzetközi munkaerőpiaci részvételre olyan módon, hogy az a wellness-ipar jelenlegi és jövőbeli igényeinek megfeleljen, egy olyan online platform létrehozásával, amely számos tartalmával lehetővé teszi a WB oktatás hatékonyságmaximalizálását. A platform lehetővé teszi, hogy a diákok a külföldi gyakorlati helyre már minden lényeges háttér információ birtokában jussanak el, és az intézmények számára is lehetőséget nyújt tájékozódni a kibocsátó intézmény által nyújtott lehetőségekről.

2.         A szakképző intézmények és a gyakorlati intézmények közötti meglévő kapcsolat új szintre emelése annak érdekében, hogy az iparág dolgozói a jövőben valós igényekre reagáló készségekkel és képességekkel rendelkezzenek. A projekt eredményeként annak minden résztvevője számára lehetőség nyílik a kapcsolattartásra és innovatív technológiák megosztására.

3.         Figyelemfelhívás a szakmai mobilitás fontosságáról, a verseny- és piacképes önéletrajzok fontosságára

4.         Az ICT  és az együttműködés fejlesztése a nem formális oktatás terén a szakiskolák diákjainak munkaerőpiaci mobilitásának fejlesztése érdekében.

5.         A nem formális oktatás érvényesítésének biztosítása a wellness-turisztikai szektorban, az oktatás igazolása okos felületen.

 

Megcélzott célcsoport volt:

  • 15-19 éves szektorális képességfejlesztése külföldi jó gyakorlatok megismerésével az egészség és wellness vendéglátás területén

A projekt indokoltsága:         szakmai gyakorlat hiánya a frissen végzett hallgatók körében

 

Horizontális és szektorális prioritások:

  • készségek és képességek felismerhetősége és láthatóvá tétele
  • üzleti kapcsolatok fejlesztése a munkahelyi tudás előtérbe helyezésével

A projekt eredmények:

  • gyors szektorális növekedés,
  • professzionális készségek és képességek igénye a HORECA szolgáltatások terén,
  • személyre szabott képzés kialakítása, a nemzetközi fogadó helyek igényei alapján, együttműködve a hallgatókkal és a képző helyekkel
  • EQUAVETstratégiai alap (Strategic Plan 2016-2017") – tanulók, tanárok és trénerek térbeli mobilitásának elősegítése – külföldi képzési/ gyakornoki lehetőségek segítségével,
  • a nemzetközi munkaerőpiac képzettségigényének növekedése és a képzetlen munkaerő kiszorítása

A projektben résztvettek:

  • szakmai iskolákba járó diákok
  • a fogadó szervezetek, szállodák, vendéglátóhelyek, turisztikai szervezetek
  • oktatási intézmények