Nemzetközi tapasztalatcserén a francia Alpok központjában a Termál-Egészségipari Klaszter

Az MSE Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter SmartSports4GoodLife című nemzetközi projektje keretében klaszterek, valamint sport- és turisztikai vállalkozások közötti tapasztalatcserén vett részt a Termál-Egészségipari Klaszter a franciaországi Grenoble-ban 2022. április 26-28. között.

A hegyi turizmus fenntartható fejlesztését célul kitűző Cluster Montagne által szervezett tapasztalatcsere keretében Horváth Anikó, a Termál-Egészségipari Klaszter titkára vett részt a Mountain Planet elnevezésű, egyik legnagyobb nemzetközi hegyi szakkiállításon, ahol a résztvevők betekinthettek a francia klaszter hálózatszervező és klasztermenedzsment munkájába, marketing tevékenységeibe, valamint előadásokat hallgathattak meg többek között az innovatív turizmusfejlesztés, valamint a gazdasági és környezet fenntarthatóság kapcsolatának témaköreiben.

A program keretében a résztvevők ellátogattak a Grenoble Ecole de Management (GEM Lab) elnevezésű üzleti iskolába, ahol többek között a piackutatások, termékfejlesztés, innovációs folyamatok menedzsmentje vonatkozásában ismerhettek meg elméleti és gyakorlati módszereket, a fogyasztói viselkedés tanulmányozására és modellezésre szolgáló műhelyeket.

A tapasztalatcsere során az Egyesület titkára bemutatta a francia, spanyol, belga és holland partnerek előtt a Termál-Egészségipari Klaszter működését, népszerűsítette tagjainak kínálatát, mely reményeink szerint hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben innovatív nemzetközi együttműködésekben vehessünk részt.