Keresés:
Válasszon nyelvet: EN - HU - RO
Események
2012-12-07 09:30
Zárókonferencia és 6. üzleti találkozó
2012-11-29 10:00
5. üzleti találkozó
2012-11-22 06:30
Tanulmányút Bihor megyében
November 22 - 23.
2012-11-08 06:30
Termál study tour az Észak-Alföldön
November 8 - 9.
2012-10-25 11:00
Egészségturisztikai konferencia
2012-10-25 10:00
Egészségturisztikai Kiállítás 2012.
Október 25 - 26.
2012-09-21 13:00
4. üzleti találkozó
2012-09-06 10:00
3. üzleti találkozó
2012-08-24 17:00
2. Üzleti találkozó
2012-07-06 10:00
Nyitókonferencia és 1. üzleti találkozó
Partnereink

A projekt bemutatása

Projekt vezető partner neve: Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület

Projekt rövid címe: CLUSTERHOOD

Projekt száma: HURO 1001 / 239 / 2.1.2.

Támogatási összeg: 38867,98 EUR (Vezető partner), 4260 EUR (Projekt partner)

Támogatás mértéke: 100% vissza nem térítendő

A projekt célja az együttműködő partnerek – az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület és a Bihor Megyei Vállalkozók Szövetségének partneri körébe tartozó kis- és középvállalkozások, egyéb érintett szervezetek versenyképességének növelése, a klaszter együttműködés ösztönzése. E cél elérése érdekében a projekt az alábbi, az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület által megvalósítandó tevékenységeket tartalmazza: - Nyitó konferencia szervezése Debrecenben; - Üzletember találkozók szervezése; - Tanulmányút szervezése az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület tagjai számára Romániába; - Egészségturisztikai kiállítás és konferencia szervezése Debrecenben; - Kötelező nyilvánosság biztosítása; valamint a projekt zökkenőmentes lebonyolításához kapcsolódó projekt menedzsment, belső szakértői, valamint számviteli és jogi szakértők igénybe vétele.

Vezető partner

Az Észak-alföldi Termál Klaszter Egyesület 2005. szeptember 22-én alakult meg 18 alapító taggal. Az Egyesület az Észak-alföldi régió területén működő termál- és gyógyturizmusban érintett természetes- és jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok együttműködésére jött létre. Legfőbb célja, hogy elősegítse- a termál-és gyógyturizmus érdekeltjeinek aktív részvételével az Észak-alföldi régió termál-, és gyógy-idegenforgalmának fejlődését. A klaszter kezdeményezésekkel, javaslatokkal kívánja segíteni a termál- és gyógyturizmus résztvevőit. Ennek érdekében információs és egyeztető fórumot működtet, állásfoglalásokat készít a szakmai-politikai termálügyek megoldására és közreműködik a régió megyéinek, kistérségeinek turisztikai szempontú fejlesztési feladatainak összehangolásában is. Fontos célkitűzése, hogy tevékenységének eredményeként bővüljön a helyi turisztikai kínálat. Ezt szolgálják a rendszeres tapasztalatcserék és tanulmányutak mellett a különböző kiadványok, reklámanyagok is, de a társaság részt vállal szakma képzések, továbbképzések szervezésében is. A klaszter kiemelt faladata az is, hogy párbeszédre hívja az ágazat valamennyi szereplőjét, a tevékenységben érdekelt hazai és külföldi szervezeteket, intézményeket, szövetségeket, önkormányzatokat és gazdasági vállalkozásokat. A közelmúltban egyre többen ismerték fel, hogy igazi sikereket elérni együttes fellépéssel lehet. Ennek köszönhetően tagjaink száma mára 36-ra bővült.

Projekt partner

A Bihar megyei Vállalkozók Egyesülete egy civil, politikamentes, non-profit szervezet, amely 1991-ben alakult, önálló jogi személyiséggel és státusszal. Célja a magánkezdeményezések támogatása és az üzleti érdekek képviselete a határon túli Bihar megyében.

A Bihar megyei Vállalkozók Egyesülete a legnagyobb ilyen jellegű egyesület az országban, mivel több mint 250 aktív tagja van.

A szervezet elsődleges célja, hogy észlelje az általános és pontos problémákat, valamint segítséget nyújtson a Bihar megyei vállalkozóknak ezek megoldásában. Az egyesület tevékenységét olyan irányokban összpontosította, melyek segítik a bihari vállalkozókat, hogy gondjaikat megoldják. Annak érdekében, hogy támogassa az üzleti szektor fejlődését, a Bihar megyei Vállalkozók Szervezete a hazai és külföldi hasonló szervezetekkel, illetve jelentős számú szervezettel és pénzügyi intézménnyel is együttműködik.

2007. december 18-án, az “Elmélettől a gyakorlatig, az egyetemtől a munkahelyig” című konferencia keretén belül, a Bihar megyei Vállalkozók Egyesülete, a Nagyváradi Állami Egyetemmel partnerszerződést kötött, amely az egyetemisták munkaerő-piacon való elhelyezkedését hivatott segíteni. Ez az egyezség egy hosszabb távú kooperáció kezdete, amelyben az üzleti szféra együtt dolgozhat az egyetemi szférával annak érdekében, hogy a szakmai tudás fejlődjön és a munkaerő-piac befogadóbb legyen az egyetemisták számára.

Vezetőség:
Viorel Micula – tiszteletbeli elnök
Ioan Lucian - elnök
Adrian Rotar – első alelnök
Octavian Bara - alelnök
Sorina Bradea - alelnök
Fonoage Vasile - alelnök
Florian Pantea – alelnök

Végrehajtás
Derecichei Raul Viorel - általános igazgató
Florenţiu Iftime - adminisztratív igazgató
Bogdan Florina - Maria – ügyfélszolgálati ügynök
Varga Krisztian - Daniel – nemzetközi kapcsolatok részleg főnök
Bungău Valentina – kommunikáció és PR asszisztens

Loading...